Turski izbori: Erdogan vodi

Partija turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana vodi u odnosu na opoziciju na lokalnim izborima u Turskoj, pokazali su prvi nezvanični rezultati.

Izvor: B92

Nedelja, 30.03.2014.

20:09

Default images

Erdoganova Partija pravde i razvoja osvojila je oko 48 odsto glasova na nacionalnom nivou, preneli su turski mediji podatke posle više od deset odsto obrađenih glasova.

Analitičari ocenjuju da su ovi lokalni izbori od ključne važnosti za budućnost Erdoganovog režima, uzdrmanog optužbama za korupciju i na udaru kritika zbog blokade društvenih mreža.

Današnji izbori protekli su u senci sukoba, u kojima je stradalo osam osoba i dvadeset je povređeno. Birališta su zatvorena u 17 sati po centralnoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: