Krim od danas na mapi Rusije

Krim je od danas svrstan u geografske karte objavljene na zvaničnim internet-stranicama predsednika, vlade i parlamenta Rusije, javljaju ruski mediji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.03.2014.

22:38

Default images

Krim se pojavio i na interaktivnoj karti objavljenoj na sajtu Glavnog tužilaštva Rusije, kao Krimski Federalni Okrug, javila je agencija RIA Novosti, dodajući da tužilaštvo namerava da zaposli službenike tužilaštava Krima i Sevastopolja.

Itar-Tassu je u Federalnoj službi državne registracije, katastra i kartografije rečeno da će posle završetka potrebnih pravnih procedura predviđenih Ustavom, pristupiti izradi i izdavanju nove karte Ruske Federacije uz uzimanje u obzor promene statusa Krima i Sevastopolja.

"Nove karte biće izrađene u najkraćem roku, nakon što se dobije odgovarajući nalog i izdvoje sredstva za te ciljeve", rečeno je u toj službi.

Ruska državna agencija navodi da obično za rad na izradi i obnavljanju topografskih karata i planova treba između jedne i tri godine, ali da u slučaju hitnog naloga karta može biti izrađena i za nekoliko meseci.

Krim je primljen u sastav Rusije na osnovu rezultata referenduma od 16. marta i Deklaracije o nezavisnosti Autonomne Republike Krim i grada Sevastopolja, a 21. marta ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o stupanju Krima i Sevastopolja u Rusku Federaciju.

Na Krimu je za ujedinjavanje sa Rusijom glasalo 96,77 odsto upisanih birača a u gradu sa specijalnim statusom u kom je stacionirana ruska Crnomorska flota, 95,6 odsto učesnika referenduma.

U Kremlju je 18. marta potpisan sporazum o prisajedinjenju, koje Kijev i zemlje Zapada ne priznaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: