DS: Poslanici NDS da vrate mandat

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu saopštio je danas da je formiranje poslaničke grupe NDS u Skupštini Vojvodine politički manevar Borisa Tadića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.03.2014.

20:35

Default images

Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu saopštio je danas da je formiranje poslaničke grupe Nove demokratske stranke u Skupštini Vojvodine politički manevar Borisa Tadića pred predstojeće pregovore o ulasku u Vladu sa Srpskom naprednom strankom i da bi poslanici NDS trebalo da vrate mandat DS-u.

U saopštenju vojvođanskih demokrata se navodi da Tadić "pokušava da pojača pregovaračku poziciju i relativno loš izborni rezultat time što preuzima kandidate sa proporcionalne liste i čini sve da destabilizuje Skupštinu AP Vojvodine".

"Elementarni politički moral nalaže da poslanici koji su dobili mandat na proporcionalnoj listi, mandate vrate poslaničkoj grupi 'Izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić' kao što su to uradili poslanici SRS kada su napustili stranku", kaže se u saopštenju Pokrajinskog odbora DS.

Pokrajinski odbor DS navodi da "bez obzira na ovaj nekorektan i nečastan gest" skupštinska većina u pokrajinskom parlamentu je stabilna i, kako se ističe, "čini je 70 poslanika".

U Skupštini AP Vojvodine ranije danas formirana je nova poslanička grupa NDS koja ima pet članova, od kojih su četiri bivši poslanici Demokratske stranke i jedan član Demokratske stranke Hrvata Vojvodine koja je na prethodnim pokrajinskim izborima bila na listi DS-a.

Predsednik novoformirane poslaničke grupe Miloš Gagić je obaveštavajući javnost o formiranju poslaničkog kluba NDS-a rekao novinarima da se ta stranka "nije okupila da bi bilo koga rušila, ali ni da bi bilo koga a priori podržavala" i da se "ne zalaže da se vanredni izbori raspišu što pre, ali i da ne podržava ni njihovo odlaganje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: