"Oduzmite Obami Nobela za mir"

Ruska senatorka Ljudmila Bokova zatražila je od Nobelovog komiteta da poništi nagradu za mir koju je dodelio američkom predsedniku Baraku Obam.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.03.2014.

20:31

Default images

Ona je ovaj zahtev obrazložila rekavši da je politika dvostrukih standarda Baraka Obame doprinela razvoju političke krize u Ukrajini, izvestili su lokalni mediji.

"Politika dvostrukih strandarda nespojiva je s titulom dobitnika Nobelove nagrade za mir. Smatram da Nobelov komitet mora da objektivno sagleda situaciju i razmotri mogućnost oduzimanja nagrade Baraku Obami", rekla je Bokova, preneo je dnevnik "Izvestja"

Ruska senatorka je ocenila da Obamine najnovije izjave i akcije jasno pokazuju da je predsednik SAD "protiv nenasilnog rešenja za ukrajinsku krizu", da su mu interesi ukrajinskog naroda na poslednjem mestu i da mu je cilj dominacija Vašingtona svetom.

Bokova je dodala da je Obamin govor prilikom primanja Nobelove nagrade u suprotnosti s njegovim delovanjem, navela je televizija Raša tudej.

SAD, prema njenim rečima, više nisu garant međunarodne bezbednosti i jedino što rade jeste to da pokušavaju da nametnu sopstvene interese i vrednosti drugim zemljama.

"Politika dvostrukih standarda postala je glavni američki modus operandi u međunarodnoj areni. Ceo svet je u više navrata bio svedok da primena dvostrukih standarda ne samo što je nedopustiva, već je i opasna jer vodi ka nekontrolisanim izlivima nasilja i kršenju ljudskih prava", rekla je Bokova.

Obama je dobio Nobelovu nagradu za mir 2009. godine, ubrzo po stupanju na dužnost 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: