SAD:8 mrtvih, 108 nestalih u odronu

Najmanje 8 osoba je poginulo, a 108 se vode kao nestale nakon velikog odrona koji je odneo više desetina kuća u okrugu Snohomiš u američkoj državi Vašington.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.03.2014.

17:39

Default images

Zvaničnik okruga Snohomiš zadužen za krizne situacije Džon Penington je izjavio da to ne znači da je u odronu poginulo ili povređeno 108 ljudi, ali je to završna lista sa imenima svih ljudi čiji je nestanak prijavljen, prenele su agencije.

Za sada je potvrđena smrt osam ljudi, a nekoliko njih je teško povređeno, dok je uništeno tridesetak kuća.

Blato, drveće i kamenje se sručilo i uništilo najmanje 30 kuća u subotu ujutru po lokalnom vremenu, a potraga za preživelima nastavljena je kada su spasioci čuli dozivanje za pomoć ispod odrona.

Odron širine 1,6 kilometara nosio je blato, granje, kamenje i sve što mu je stajalo na putu u okrugu Snohomiš, a vlasti veruju da su klizište izazvale podzemne vode koje su se nakupile posle nedavnih jakih pljuskova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: