RIK: Novi birački odbor u NP

Republička izborna komisija utvrdila večeras novi sastav biračkog odbora za ponovljene izbore na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru, zakazane za 23. mart.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.03.2014.

20:32

Default images

Članovi biračkog odbora dobiće po 2.500 dinara naknade za sprovodjenje ponovljenih izbora na biračkom mestu broj 27 u Novom Pazaru, koje u danu kada su održani vanredni republički izbori, 16. marta, nije bilo otvoreno.

Jednokratnu naknadu od 2.500 dinara dobiće i predsednik Gradske uprave u tom gradu, odlučio je večeras RIK.

Na sednici Komisije održanoj 18. marta odlučeno je da u Novom Pazaru, na biračkom mestu broj 27, 23. marta budu ponovljeni izbori za poslanike Skupštine Srbije.

Za ponovljeno glasanje na mestu 27 biće odštampano 2.371 listić i 18 rezervnih.

Glasački listić biće odštampan na formatu A4, na dve jezičke varijante.

Birači u Novom Pazaru glasaće na svetloljubičastom listiću, dok će kontrolni biti svetloplavi, obrnuto od varijante koja je korišćena za vanrende republičke izbora 16. marta.

RIK je 18. marta usvojio prigovor koji je uputio Ahmedin Škrilja kao ovlašćeno lice podnosioca izborne liste SDA Sandžaka, u kojem je navedeno da to izborno mesto nije bilo otvoreno 16. marta, na dan izbora, jer je nedostajalo 12 glasačkih listića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: