I vojnici SAD na vežbi u Bugarskoj

Američki i ukrajinski vojnici pridružiće se vojnim vežbama 700 vojnika iz 10 zemalja koje se od petka održavaju u Bugarskoj.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.03.2014.

19:42

Default images

Dvonedeljna vojna vežba u trening-centru Novo Selo zakazana je pre nego što je došlo do eskalacije tenzija između Zapada i Rusije oko Krima, a održava se nakon zajedničkih vežbi američke, rumunske i bugarske mornarice u Crnom moru, kojom su SAD želele da pokažu rešenost da podrže svoje NATO saveznike.

"Ovo je jedna od mnogih vežbi koje sprovodimo u toku godine u okviru naše opredeljenosti da se angažujemo sa partnerima ovde (u Evropi) i poboljšamo regionalnu stabilnost", rekao je portparol američke komande u Evropi Džesi Grendžer.

U toj vojnoj vežbi učestvovaće i vojnici iz Jermenije, Azerbejdžana, Belgije, Bugarske, Gruzije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Srbije i Turske, kao i predstavnici NATO, prenela je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: