SNS daje odrešene ruke Vučiću

Potpredsednik SNS-a Bratisalav Gašić rekao je za Danas da će naprednjaci Aleksandru Vučiću dati odrešene ruke za pregovore o vladi.

Izvor: B92

Utorak, 18.03.2014.

20:56

Default images

Gašić je u intevjuu za Danas najavio da bi Predsedništvo Srpske napredne stranke trebalo da zaseda do kraja ove sedmice kako bi lideru stranke Aleksandru Vučiću dalo odrešene ruke da pregovara o formiranju nove vladajuće koalicije.

On kaže da bi će “kao vojnik stranke i neko ko poštuje sve stranačke odluke”, poštovati i sve odluke Predsedništva sranke.

“Poštovaću svaku odluku koju Predsedništvo Srpske napredne stranke bude donelo o budućim koalicionim partnerima, iako bi mi lično smetalo da sa mnom u vladi sede oni koji su do juče zagovarali nemire na ulicama i rušenje Srbije. Smetalo bi mi da sedim sa onima koji su zagovarali ukrajinski scenario i koji su Miroslava Miškovića delegirali za budućeg premijera Srbije”, rekao je Gašić, komentarišući Vučićevu najavu da će o budućoj vladi razgovarati i s predsednikom DS Draganom Đilasom. Gašić tvrdi i da naprednjaci ništa ružno o demokratama nisu rekli tokom kampanje, te da je Vučićev poziv znak poštovanja onog dela Srbije koji je glasao za tu opciju.

“Uostalom, rano je da govorimo o koalicijama, ali ćemo razgovarati sa svima koji mogu da pomognu Srbiji. Ja mogu da razumem svaku opozicionu priču, ali ne i kritiku radi kritike”, poručuje potpredsednik SNS-a.

Gašić kaže da je rano govoriti i o eventualnoj saradnji sa Novom demokratskom strankom, pa i koalicijom SPS-PUPS-JS, ali poručuje i da je “svako ko želi da s dobrim idejama i dobrim radom pomogne da se Srbija vrati na pravi put uvek dobrodošao”.

Odgovarajući na pitanje da li će SNS, budući da je osvojila više glasova od Jedinstvene Srbije u Jagodini, tražiti smenu Dragana Markovića Palme kao što raži smenu Veroljuba Stevanovića u Kragujevcu, Gašić je rekao njima “svakako nije prioritet Palma”.

“Mislim da je suviše rano za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, morali bismo da sačekamo da se formira vlada, da krene sa reformama, pa ćemo onda videti. Nama su prioritet Bojan Pajtić i Vlada Vojvodine, koja više nema nikakvog utemeljenja u volji građana”, ocenjuje Gašić i poručuje da su naprednjaci potupno spremni za pokrajinske izbore.

Naprednjaci su već najavili da neće sami formirati Vladu, iako imaju ubedljivu većinu u parlamentu, a Gašić kaže da to ne znači da se SNS plaši odgovornosti.

“Upravo zbog odgovornosti je naš predsednik Vučić i rekao da želi širi konsenzus kako bismo uspešno rešavali probleme u Srbiji. Potrebno je mnogo snage i odricanja da se ovako uništena zemlja vrati na pravi put”, poručuje on i dodaje da se o kadrovskim rešenjima još uvek nije razgovaralo, ali da će vlada sigurno biti formirana pre 1. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: