Vučić: Razgovaraću i sa Đilasom

Otvoren sam za razgovore sa Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nacionalnih manjina, kaže lider SNS Aleksandar Vučić.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 17.03.2014.

22:28

Default images

Podsetimo, SNS je odnela ubedljivu pobedu i na parlamentarnim i na beogradskim izborima.

Očekujem da me predsedništvo stranke u narednim danima ovlasti da započnem konsultacije sa potencijalnim partnerima za buduću vladu, rekao je za Večernje novosti Vučić.

Nemamo vremena za gubljenje i želimo što pre da formiramo odgovoran ministarski tim koji će započeti neophodne reforme, dodao je lider naprednjaka.

Na pitanje sa kim će najpre pregovarati i može li Srbija da dobije široku koaliciju, iako SNS ima većinu da formira kabinet, kaže:

"Volja naroda je bila takva da ne zavisimo od matematike, ali nam je cilj da razgovaramo sa svima koji žele da Srbija ide napred i koji joj žele dobro. Dakle, otvoren sam za razgovore sa Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nacionalnih manjina. Ne bih isključio mogućnost da više stranaka uđe u novu vladu. Želim dogovor oko ključnih državnih i nacionalnih ciljeva, jer se nikada nisam bavio sitnim kalkulacijama."

Upitan da li zna ko će biti budući ministri, rekao je da nije bilo reči o konkretnim imenima.

"Mada, ne krijem da sam zadovoljan učinkom Lazara Krstića i Nikole Selakovića, koji su zaslužili da budu i u novoj vladi. U narednim danima biće sastavljeni plan i program vlade sa kojim će se izaći pred parlament. Fokusiraćemo se na četiri grane: automobilsku industriju, poljoprivredu, IT sektor i građevinarstvo i na žestoku borbu protiv nezaposlenosti. Tu je i usvajanje paketa reformskih zakona, najkasnije do 15. jula. Siguran sam da će ljudi već krajem 2014. moći da osete boljitak."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

212 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: