Kacin: Formirati snažnu vladu

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin očekuje da će posle parlamentarnih izbora u Srbiji biti formirana snažna i operativna vlada.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.03.2014.

20:14

Default images

Kacin je za Dojče vele rekao da, prema prvim izveštajima, na parlamentarnim izborima u Srbiji nisu zabeleženi veći problemi niti žalbe.

Kada je rezultat izbora u pitanju, Kacin navodi da se “on mora primiti k znanju i prihvatiti“.

“Lično su me iznenadile dve stvari - da DSS nije prešla cenzus i da je gospodin Tadić prešao cenzus. Kao izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju moram da kažem da su izbori jasni, kao i njihova poruka. Na nosiocima podrške glasača je da što je pre moguće formiraju snažnu, operativnu vladu, koja će morati da se suoči sa pravim izazovima“, istakao je Kacin.

On je naglasio da su socijalna pitanja izazov broj jedan i da se na to treba koncentrisati.

"Za rešavanje tih pitanja bitna je što brža transformacija i reforme u funkciji približavanja EU, uključujući i promenu Ustava Srbije“, smatra Kacin.

On je istakao da su u Evropskom parlamentu posebno zainteresovani za parlamentarnu vlast u Srbiji, uz insistiranje na što bržem formiranju svih radnih tela skupštine, posebno Delegacije za saradnju sa EU.

Najavljujući da će već u četvrtak, 20. marta, posetiti Beograd i razgovarati sa glavnim nosiocima podrške birača, Jelko Kacin je dodao: “Ovo ću ponavljati svakog dana narednih pet godina - pravosuđe je problem, a unutar pravosuđa tužilaštvo. To je bila i ostaje rak rana srpske države. Ne zavidim gospodinu Selakoviću jer ga čekaju veliki izazovi“.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: