Indija:Ubijen tinejdžer demonstrant

Indijska policija saopštila da su vladine snage pucale i ubile jednog kašmirskog tinejdžera i ranile dvojicu kada su demonstranati kamenovali trupe u Kašmiru.

Izvor: Beta, AP

Petak, 14.03.2014.

20:03

Default images

Policijski službenik Abdul Gani Mir rekao je da je nasilje eskaliralo nakon molitve petkom, kada su vladine snage pokušale da zaustave demonstrante da održe ulične demonstracije protiv indijske vlasti u regionu Himalaja.

Pucnjava se dogodila u selu Naidkai, koje se nalazi na oko 30 kilometara od glavnog grada indijskog dela Kašmira, Šrinagara.

Antiindijsko raspoloženje duboko je ukorenjeno na Kašmiru, spornom himalajskom regionu na koji pravo polažu i Indija i Pakistan.

Te dve zemlje dva puta su ratovale za preuzimanje kontrole nad Kašmirom, otkako su 1947. godine dobile nezavisnost od Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: