NI:Još jedan protest protiv nasilja

Građani Niša, okupljeni u centru grada povodom ubistva studenta medicine Vuka Stoiljkovića, ponovili su zahtev o neophodnosti odlučne kampanje protiv nasilja.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.03.2014.

19:39

Default images

Oni su i danas zahtevali pravdu za Vuka.

Građani su pokrenuli potpisivanje inicijative sa zahtevima, koje će uputiti nadležnim državnim organima, da javnost bude blagovremeno i potpuno obaveštavana o toku istrage za ubistvo studenta medicine, kao i "da nadležno tužilaštvo obavesti javnost o pravnoj kvalifikaciji tog zločina."

Građani u svojim zahtevima traže od policije da saopšti da li su informacije o dvojici umešanih, koje su objavili pojedini mediji, njihovo zvanično saopštenje.

Na skupu je govorio Zoran Jovanović, ujak ubijenog Vuka koji je tražio "pravdu za Vuka" i poručio da se slična tragedija ne sme ponoviti, a Vukovi prijatelji čitali su pesme koje su posvetili studentu medicine i svom drugu.

Posle skupa u centru koji se održava po peti put, građani su krenuli u šetnju do Palate pravde, Policijske uprave i Saborne crkve gde su palili sveće. Okupljeni su nosili tarnsparetnt na kome je pisalo "Ako vam je dobro onda ništa. Vuk Stoiljković (1992 - 2014)".

Vuk Stoiljković ubijen je 10. februara oko 20 časova u parku Svetog Save. Policija je uhapsila Dimitrija S.(20) iz Niša za koga se sumnja da ga je usmrtio sa četiri uboda nožem u predelu stomaka i vrata, a sud mu je odredio jednomesečni pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: