Boks: Otkazana borba Luisa i Vitalija Klička

Izvor: B92

Petak, 31.01.2003.

15:09

Default images
Promoteri boksera Vitalija Klička saopštili su danas da je borba njihovog pulena za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji protiv prvaka Lenoksa Luisa definitvno otkazana, a zapretili su i da će preduzeti pravne korake.

"Lenoks Luis nije više voljan da se bori sa Kličkom kako je bilo planirano", rekao je Peter Hanrats, predstavnik nemačke firme "Univerzum", koja zastupa ukrajinskog boksera. Kompanija "Univerzum" zatražila je preko svojih advokata da Svetski bokserski savet (WBC) bude siguran da će Kličko moći da izazove 37-godišnjeg šampiona do kraja juna.

Luis je trebalo da se sa Kličkom sastane u aprilu, ali je portparol britanskog boksera saopštila u ponedeljak da će se ovaj u ring vratiti 21. juna, što zavisi od ishoda borbe Majk Tajson - Kliford Etjen sledećeg meseca.

"Moram jasno da kažem da ovo smatram kršenjem ugovora. Održaćemo sledećih dana pregovore i proučićemo sve mogućnosti vezane za pravne akcije", rekao je predsednik "Univerzuma" Klaus-Peter Kol.

Advokati ove promoterske firme rekli su danas da su Luisovi promoteri prekršili pravno valjan ugovor. "Strane su se 20. decembra prošle godine dogovorile da će se borba održati ili 12. aprila u Las Vegasu ili 19. aprila u Njujorku. Ne postoji mogućnost da se to ne ispoštuje", kaže advokat "Univerzuma", i navodi da je Luis poslovni savetnik Adrijan Ogun rekao da će Britanac titulu braniti u aprilu protiv Klička. Odbacujući borbu sa Kličkom, Luis će napraviti prostora da znatno više zaradi boreći se sa Majkom Tajsonom, koga je ubedljivo savladao prošlo godine u osam rundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: