DS: Da Čačak bude grad mladih

Borislav Stefanović poručio da DS želi da zaustavi ekonomsko propadanje i uvođenje ''ličnog režima jednog čoveka, Aleksandra Vučića''.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.03.2014.

20:14

Default images

Program DS je jasan i precizan, rekao je član Predsednistva DS i dodao da ta stranka ima najbolje ljude sprovedu taj program i da zele da Čačak bude grad u kojem se radi, mladi ostaju i u koji će se ulagati u svim oblastima.

Stefanović smatra da je vlast u gradu na Moravi koju čine NS i SNS pokazala nesposobnost i nestručnost, kao u čitavoj Srbiji, jer nisu ispunili mi jedno predizborno obećanje.

"Nema radnih mesta, ni fabrika osim zapošljavanja preko vladajućih stranaka, krajnje je vreme da se to zaustavi kako bi se privukle investicije i najbolji dobili šansu", rekao je Stefanović i dodao da Čačak treba da dobije univerzitet, a da auto-putem čiju izgradnju svi mladi podržavaju ne treba da odlaze iz ovog grada, već da normalno žive od svog rada. Stefanović je napomenuo da penzioneri od svojih penzija treba da "prožzive starost kao ljudi".

DS, dodao je Stefanović, želi da državu vrati u Srbiju, jer je ona ''proterana'', da oslobodi medije i institucije vlasti jednog čoveka ''koji putem svojih tabloida i ostalih sredstava informisanja napada političke neistomišljenike u nastojanju da uvede lični režim i označi kao neprijatelje i ekstremiste sve koji ne misle kao on i kritikuju ga".

Prema rečima Stefanovića, ako se nastavi vlast "srpske nestručne stranke" Srbija će za šest meseci imati ogromnan problem sa nemogućnošću isplata plata i penzija i naći će se pred bankrotom.

On tvrdi da NDS, Borisa Tadića želi da na svaki način uđe u koaliciju sa Vučićem, zbog čega je ta stranka i napravljena u predizbornoj kampanji kako bi se uništila DS.

"Neće uspeti u tome, jer je DS jedina prava proevropska snaga, NDS ima veliku podršku režimskih medija i neobjašnjiva je ogromna količina sredstava iskorišćenih u kampanji", rekao je on ocenjujući da je cilj NDS da pređe cenzus i uđe u vladu, a isto je i sa LDP i URS.

"Te stranke suštinski predstavljaju predsoblje Aleksandra Vučića i razmišljaju ko će mu pre, u političkom smislu sesti u krilo", kažao je Stefanović dodajući da DS u tome neće učestvovati, odnosno da će biti prva u vlasti, ili prva u opoziciji.

Kada su u pitanju postizborne koalicije Stefanović je rekao da DS nije ni sa kim razgovarao, napominjući da će to učiniti po završetku izbora sa onima koji ispunjavaju kriterijume, ekonomskog oporavka i zapošljavanja, jasne socijalne politike i suprostavljanja ličnom režimu jednog čoveka.

Član predsedništva DS je isključio mogućnost bilo kakvog dogovora sa SNS. Optužbe da DS priziva nasilje i ukrajinski scenario okarakterisao je besmislenim, jer se, kako kaže, ova stranka uvek borila za mir i demokratska sredstva.

Komentarišući optužbe pojedinih opozicionih snaga da SNS samo nastavlja politiku DS dok je bila u vlasti Stefanović je istakao da je to tačno u pogledu pitanja KiM.

"Međutim oni su suštinski uradili mnogo više i gore za kraće vreme, pa od desničarskih stranaka čujemo da su 'žuti' veće patriote od naprednjaka što u suštini jeste istina", zaključio je on i dodao da se nacionalna pitanja trenutno rešavaju bez javnosti, preko kolena i prodavanjem magle.

''Gladni stomaci se ne mogu napuniti tabloidima, maketama Beograda na vodi za čiju pripremu Srbija treba da plati milijardu evra i bajkama'', ocenio je Stefanović i pozvao građane da glasaju za listu DS bez straha i uticaja sa strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: