Mrkić u poseti Jerevanu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić doputovao u Jerevan, gde će se u naredna dva dana sastati sa najvišim jermenskim zvaničnicima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.03.2014.

19:35

Default images

Kako je predviđeno, Mrkić će sutra najpre razagovarati sa svojim jermenskim kolegom Edvardom Nalbandijanom, a zatim i sa predsednikom Jermenije Seržom Sargsjanom.

Tokom dana šef srpske diplomatije imaće susrete i sa premijerom Tigranom Sarkisjanom i predsednikom Narodne skupštine Ovikom Abramjanom.
Mrkić će, takođe, posetiti Memorijalni centar žrtvama genocida.

Godine 1915. u vreme Otomanske imperije, Turci su izvršili genocid nad više od milion Jermena.

Ankara, medjutim, negira genocid, dok je na primer, francuski Senat 2012. usvojio zakon po kome se kažnjava svako ko negira genocid nad jermenskim narodom.

Mrkić će u utorak prisustvovati otvaranju srpsko-jermenskog poslovnog foruma, koji se održava u cilju intenziviranja ukupnih i privrednih odnosa dveju zemalja.

Na forumu će učestvovati i predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.

Forum organizuju PKS i Jermenska razvojna agencija.

Mrkić će se na kraju posete sastati sa vrhovnim patrijarhom i katolikosom svih Jeremena Gareginom II, a predvidjeno je i da obidje Centralnu katedralu i Riznicu.

U okviru posete Mrkić će posetiti i Institut starih rukopisa .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: