"Deci preti opasnost od siromaštva"

Lider NDS Boris Tadić rekao je večeras u Zrenjaninu da je svako treće dete u Srbiji danas u opasnosti od siromaštva.

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.03.2014.

23:33

Default images

On je večeras na predizbornoj konvenciji koalicije sa LSV upozorio da će u Srbiji, ukoliko se nakon ovih izbora ništa ne promeni, biti još veći pritisak, destabilizacija i sukobi, iako se zemlja, naveo je, tek izvukla iz te opasnosti i pretnji građanskim ratom.

"Čovek ima potrebu da najgore stvari što pre zaboravi, ali ove stvari ne smemo da zaboravimo da nam se ne bi ponovile. Zato sam odlučio da se vratim u politički život i da, pre svega, pomognemo mladima da se u što većem broju zaposle, da obezbedimo izvesnost za najstarije, a neophodne reforme načinimo najmanje bolnim za najosetljivije slojeve društva", poručio je Tadić.

On je optužio vlast da je produbila zaduženje države koje preti da ozbiljno ugrozi makroekonomsku stabilnost zemlje.

Prema njegovoj proceni, da je vlada opstala do kraja mandata ukupno zaduženje bi iznosilo 24 milijardi evra.

On je rekao da je u Zrenjaninu poslednjih godina investirano dosta i da su svoje proizvodne pogone otvorile velike kompanije poput Drekslermajera i Pompeje, ali i da time nije bio u potpunosti zadovoljan, jer se moglo postići i više.

Tadić je poručio da će se njegova koalicija zalagati za opsežne reforme zdravstvenog i obrazovnog sistema u Srbiji, jer su one u ovom trenutku najneophodnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: