Oliver Ivanović: Pismo zatvorenika iz ćelije 09

Dragi prijatelji,

Danas sam usmeno obavešten da mi je odbijen i treći zahtev da budem premešten u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici. Iako za tako nešto imam zakonske osnove, pravne, ljudske i ekonomske razloge, koji bi morali biti više nego dovoljni za svaku istinski pravnu instituciju ili za humane ljude, čini mi se da pravdu i humanost očekujem na pogrešnom mestu!

Izvor: Politika Oliver Ivanoviæ

Sreda, 05.03.2014.

12:11

Default images

Protiv mene se vodi politički i potpuno besmisleni postupak koji bi pred bilo kojom pravnom institucijom bio unapred osuđen na neuspeh. Toga su čini se svesni i u tužilaštvu, ali je očigledna namera da se na ovaj način iscrpljujem, obeshrabrim i na kraju slomim. Kako inače objasniti uporno odbijanje mog premeštaja u mesto boravka blizu porodice koja je izložena maltretiranju i putovanjima do Prištine što više nije ni za njih bezbedno. Sva ta odbijanja, osim kršenja zakona, predstavljaju i kršenje mojih ljudskih prava!

Zbog sasvim osnovanog osećanja nebezbednosti u okruženju koje je 100 odsto albansko ne koristim ni pravo na izlazak u šetnju u zatvorenom. Na televizijskim programima koje gledam (možemo samo da vidimo TV stanice na albanskom) moj slučaj predstavlja se u vrlo tendencioznom smislu, što dodatno otežava moj položaj.

Zbog svega što preživljavam, a cenim da je to krajnje nehuman i neljudski odnos, odlučio sam da stupim u štrajk glađu.

Puno mi znači vaša podrška, kao i sve ono što radi Vlada Srbije, ali to očito nije dovoljno, pa moram da se opredelim za ovaj vid protesta i da skrenem pažnju na nepravdu koja mi se čini.

Važno je da razumnom i konstruktivnom saradnjom održite red i mir u Mitrovici i počnete sa rešavanjem nagomilanih komunalnih problema u gradu. Pri tome vodite računa da ne dozvolite da vam se nameću i neka politička rešenja koja nisu u interesu građana.

Na vas će se, kao i na mene, vršiti pritisak, ali ste već do sada pokazali političku zrelost i sposobnost da se tome oduprete.

Treba dovršiti konstituisanje opštinskih organa jer se u Prištini nadaju da se u tome neće uspeti, pa da dobiju još jedan „argument” protiv Srba u severnoj Mitrovici i Zajednice srpskih opština.

Ne mogu nam nikako oprostiti što smo opstali u Mitrovici i na severu i to nam je, a i meni očito, najveći „greh”.

Držite se!

Puno pozdrava,

Oliver Ivanović,

politički zatvorenik iz ćelije 09

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: