Pomoć raseljenima za izgradnju kuća

Predstavnici Komesarijata za izbeglice Republike Srbije i Novog Pazara uručili su pomoć od pet miliona dinara za interno raseljene i izbegle u tom gradu.

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2014.

20:04

Default images

Radi se o 14 porodica sa statusom izbeglih i interno raseljenih, a nastanjenih u tom gradu.

Sredstva su dodeljena najugroženijima za potrebe kupovine građevinskog materijala i završetka ranije započetih stambenih objekata.

U narednom periodu će, prema rečima gradskog rukovodstva, biti obezbeđen još jedan grant iste namene, kao i poseban grant namenjen ekonomskom osnaživanju ovakvih porodica.

"Grantovi su samo jedan od načina da grad pomogne raseljenim porodicama. Godinama sprovodimo niz mera da bi smo onima koji su silom prilika napustili svoje decenijama stvarane domove, pomogli da sagrade novu budućnost", rekao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, nakon podele ugovora o dodeli sredstava.

Prema njegovim rečima, predstoji nova podela sredstava, a uz podršku Komesarijata, nastojaće se rešavanje stambenog pitanja i onima koji ovoga puta nisu obuhvaćeni.

"U pitanju su ljudi koji su naši sugrađani i koji imaju puno pravo da na zajedničkom tlu normalno žive", rekao je Mahmutović.

Jedan od dobitnika sredstava Esad Čolaković rekao je novinarima da mu ta sredstva mnogo znače jer je pre 10 godina započeo da gradi kuću.

Čolaković je dodao da je pre 12 godina u Novi Pazar došao sa Kosova i Metohije.

Grad Novi Pazar će uz podršku Republike, a u okviru rešavanja statusa socijalno najugroženijih, interno raseljenih porodica, početi izgradnju stambene zgrade kapaciteta 18 stanova, rečeno je tokom sastanka.

Pravo da konkurišu za taj smeštaj dobiće porodične zajednice koje nemaju minimum mogućnosti za samostalno rešavanje stambenog pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: