"Srbija da podrži Rusiju na Krimu"

Potpredsednik DSS Nenad Popović izjavio da bi Srbija trebalo da bude na strani Rusije u njenom sukobu sa Ukrajinom oko Krima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2014.

23:17

Default images

"Mi treba uvek da budemo na strani legalnog parlamenta. Tamo postoji legalno izabrani predsednik i, što je najvažnije, Rusi su naši prijatelji, Krim je oduvek bila ruska luka samo nekom odlukom bivšeg (Sovjetskog) Saveza predat Ukrajini", rekao je Popović na konferenciji za novinare.

On je naveo da Rusija poštuje međunarodno pravo po pitanju nezavisnosti Kosova, kao i da je Srbija istorijski uvek bila uz Rusiju jer su joj Rusi "uvek pomagali, uvek bili uz nas kada nam je bilo teško".

On je izrazio uverenje da će njegova stranka ostvariti "dvocifren rezultat" na parlamentarnim izborima 16. marta, jer je životni standard bio veći za vreme vlade lidera DSS Vojslava Koštunice, od 2004. do 2008. godine.

"Potrošacka korpa je bila 22.000 dinara 2008. godine. Posle evropskih intergacija, korpa je 66.000 dinara. Srbija mora da odluke donosi u Beogradu, a ne da dobijamo naloge iz Brisela ili nekog drugog evropskog centra", istakao je Popović.

Potpredsednik DSS-a je ponovio stav svoje stranke da bi Srbija trebalo da prekine evropske integracije i da počne mnogo više da srađuje sa Ruskom federacijom.

"Hiljade ljudi danas u Srbiji rade na evropskim integracijama, i to rade 14 godina, blizu milijardu evra je potrošeno, a ni jedan čovek, ni jedna organizacija, se ne bavi Rusijom. Zato mi obećavamo da ćemo oformiti kancelariju za saradnju sa Rusijom čim dođemo na vlast", istakao je Popović, koji je u Leskovcu sa mesnim odborima razgovarao o razvoju poljoprivrede.

"Izvoz u EU se smanjuje, a izvoz u Rusku federaciju svake godine raste dva puta. Izvoz poljoprivrednih proizvoda je izvanredan, s tim što se izvoz sira povećao tri, a mesa četiri puta", rekao je on i ocenio da će sporazum o bescarinskom izvozu sa Rusijom biti ukinut ukoliko se nastave evopske integracije Srbije.

Lider leskovačkog DSS-a Aleksandar Pejčić kazao je da je sa Popovićem razgovarao izgradnji distributivnog centra za prodaju i transport robe u Rusiju u okviru Zelene zone u Leskovcu.

Popović je obećao formiranje takvih otkupnih centara za rusko tržište, za čcime, naglasio je, ispoljavaju interes i otkupljivači iz Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: