Austrija za dijalog sa Rusijom

Predsednik Austrije Hajnc Fišer izjasnio se večeras za dijalog sa Rusijom u vezi sa krizom oko ukrajinskog poluostrva Krim.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.03.2014.

21:35

Default images

"Pametna politika uključiće Rusiju koliko je god moguće u napore za pronalaženje rešenja", rekao je on u izjavi austrijskom državnom radiju "Oe1".

Austrija će se priključiti svim koracima EU, pa i sankcijama, dodao je on, ističući da je zvanični Beč, medjutim, zainteresovan isključivo za miroljubivo rešenje, a ne za vojne opcije.

I šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc prethodno je danas, na marginama sastanka ministara inostranih poslova EU u Briselu, rekao da treba preko svih medjunarodnih organizacija u kojima je članica i Rusija, težiti ka rešenju krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: