"O Vladi ako prihvate naš program"

Kandidat za poslanika SVM Elvira Kovač izjavila da će SVM pregovarati o koalicijama samo ukoliko najznačajnija pitanja iz njihovog programa budu prihvatljiva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2014.

18:42

Default images

"Pregovaraćemo o budućoj vladi i učestvovati u budućoj vladi, samo ukoliko najznačajnija pitanja iz našeg programa budu prihvaljiva za naše partnere", rekla je Kovač na predstavljanju Beogradskog odbora SVM.

Kovač je ocenila i da je SVM verovatno jedina parlamentarna stranka i izborna lista koja je svesna da se održavaju parlamentarni izbori, a da ostali verovatno misle da predstoje izbori za predsednika Srbije.

Ona je rekla i da SVM jedina ima program koji je objavljen na njenom sajtu, a da se na sajtovima drugih partija verovatno nigde ne mogu naći izborni programi, kako je ocenila, "možda zato što neki misle da su dobili izbore, pa je nepotrebno da imaju neki sadržaj iza sebe ili što velika većina i novih i starih stranaka, misli da je dovoljno da imaju velike bilborde sa slikom svojiih lidera".

Na listi SVM, kako je navela, nalaze se imena 250 kandidata za poslanike, a na pojedine kritike da je među njima veliki broj domaćica, Kovač je odgovorila da je bolje imati domaćice, nego "kvazi doktore nauka sa privatnih fakulteta".

Prema njenim rečima, na listi su kandidati od 18 do više od 70 godina, a ima i više od zakonom neophodnog propisanog broja žena.

Govoreći o programu SVM, Kovač je rekla da je to građanski program iza koga može da stane bilo ko, i da se on, između ostalog, bavi evropskim integracijama, pitanjima privrede, socijalnim temama i zdravstvom.

Cilj SVM je, kako je rekla, da se ljudi koji su otišli iz Srbije, vrate, jer "treba zajedno da radimo na tome da Srbija bude normalna zemlja".

Predsednik Beogradskog odbora SVM Nebojša Marjanović rekao je da su u gradu predali listu podržanu sa 1.517 potpisa, što pokazuje da je program stranke prepoznat kao program iza koga bi stali i pripadnici većinske zajednice.

Kao glavne tačke programa u prestonici, Marjanović je nabrojao cilj da Beograd ponovo bude multietnički i multikulturani grad, rad na jačanju i unapređenju položaja manjina u gradu, ali i pitanja poboljšanja gradskog prevoza, usluga "Gradske čistoće", elektronske uprave.

Marjanović je rekao i da je neozbiljno da SVM govori o svom kandidatu za gradonačelnika, jer je cilj stranke i veliki uspeh za nju, da uđe u beogradski parlament.

On je rekao da broj glasova koji je potreban SVM-u da uđe u Skupštinu Grada varira od 3.000 do 8.000 glasova, a izrazio je nadu da će Beograđani prepoznati napore Odbora i hrabrost da samostalno izađu na izbore, a ne uz pomoć većih stranaka.

Kandidat SVM-a za poslanika Zoltan Pek izrazio je uverenje da će ta stranka u Beogradu imati bar jednog odbornika, a najmanje pet poslanika u Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: