Mali: DS me vređa na ličnoj osnovi

Predsednik Privremenog veća Siniša Mali negirao je tvrdnje DS da njegova poseta naselju Zuce predstavlja zloupotrebu funkcije u predizborne svrhe.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2014.

18:50

Default images

On je istakao da je "najveća sramota to što ga DS vređa na ličnoj osnovi".

"Ako DS već govori o sramoti - najveća sramota je što me ova stranka, u nedostaku bilo kakvih argumenata, lično vređa. Takav način komunikacije sa političkim protivnicima govori samo o njima", naveo je Mali i dodao da je u Zuce išao da "ispravlja gluposti koje je prethodna vlast napravila".

On je, kako je saopšteno iz Gradske uprave, ocenio da lideru DS Draganu Đilasu i njegovoj stranci "veoma teško pada činjenica da više nisu na vlasti".

Mali je rekao i da, kada građanima obeća vrtić, ulicu ili trg, govori o onome što će Grad sigurno i kvalitetno izgraditi, "a ne kao u Đilasovo vreme kada su građene škole i obdaništa koje sada prokišnjavaju, i po realnim cenama, a ne kao u vreme Đilasa, kako je rađena rekonstrukcija Bulevara (Kralja Aleksandra)".

"Žalosno je to što Đilas misli da mu lično pripada svaki projekat koji je ikada građen u Beogradu. To govori o njemu i činjenici da je Beograd smatrao svojim vlasništvom kojim je vladao sa stranačkim prijateljima. Upravo u tome je razlika između stranke koja je mene predložila i njegove stranke i izmedu mene i njega i upravo zato politika kojoj pripadam danas ima plebiscitarnu podršku građana, a Đilas i njegova stranka se bore za cenzus", ocenio je Mali.

On je dodao i da se u Skupštini grada svaki dan upoznaje sa aferama i nedomaćinskim ponašanjem vlasti DS, zbog čega demokratama nije preostalo ništa drugo nego da ga lično vređaju.

Prema njegovim rečima, ukupne obaveze koje Beograd mora da vrati veće su od milijardu evra i to je zvaničan podatak, a "papir Ministarstva finansija" na koji se DS poziva i koji je odavno zastareo, sadrži važnu rečenicu o kojoj DS ćuti.

"Ona glasi 'da je urađen na osnovu podataka koje je u tom trenutku dostavio grad Beograd', čiji je gradonačelnik tada bio predsednik DS. A mnogo podataka tada nije dostavljeno", podvukao je Mali.

Prema njegovim rečima, to pokazuje da taj papir nije "oprost grehova kako ga Đilas doživljava", već pokušaj da se sakrije istina i obmanu državni organi.

Da se u tome nije uspelo, naveo je Mali, govori i činjenica da je utvrđeno da Beograd duguje više od milijardu evra, što je istina koju građani treba da je znaju "koliko god bila bolna po bivšeg gradonačelnika".

Govoreći o PKB-u, Mali je rekao da je to preduzeće Đilas ostavio u velikim dugovima koji su iznosili skoro 10 milijardi dinara i da je PKB 31. oktobra 2013. godine imao skoro milijardu dinara neplaćenih obaveza, a samo u ovoj godini kompanija treba da vrati bankama 12 miliona evra.

PKB, rekao je Mali, za poreze i doprinose danas duguje oko 600 milona dinara, a 2013. godine je otpisano više od tri milijarde dinara.

"Da Đilas o ovom preduzeću ne zna ništa pokazuje činjenica da je 11. novembra 2012. godine izjavio da PKB vredi milijardu evra, a danas, tvrdi da vredi 400 miliona evra", naveo je predsednik Privremenog organa.

On je dodao i da je projekat vodosnabdevanja u Zucama klasičan primer lošeg rada bivše vlasti i da se, na njihovom mestu, ne bih hvalio time.

"Kada sam imenovan za predsednika Privremenog organa zatekao sam situaciju da je bivša vlast na taj projekat potrošila 23 miliona evra, a na njega se priključilo svega 10 građana", rekao je Mali i dodao da to znači da je jedan priključak koštao preko dva miliona evra.

Mali je rekao i da je prethodna gradska vlast građanima nudila priključak prvo za 240.000 dinara, pa za 120.000 dinara, a da im je juče ponuđen priključak za 60.000 dinara na 60 rata, kao i plaćanje kubika vode za 18 dinara umesto za 100 dinara koliko im je tražila prethodna gradska vlast.

"Dakle, u Zucama sam ispravljao gluposti koje je prethodna vlast napravila, završio sam taj projekat i najavio nastavak odnosno proširenje na druga sela", podvukao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: