SAINOVIC: OSUDJUJEMO NAPAD NA DRASKOVICA

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2000.

14:52

Default images
Clan rukovodstva Socijalisticke partije Srbije Nikola Sainovic osudio je na konferenciji za novinare u sredu oruzani napad na lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draskovica ali je "sa indignaciojom" odbacio sve izjave o tome da je vlast u Srbiji umesana u taj dogadjaj. "Optuzbe SPO da je vlast u Srbiji umesana u napad na Draskovica besmislene su. Voleli bismo da cujemo vise elemenata o tome sta se desilo u Budvi. Mi osudjujemo svaku vrstu nasilja", rekao je Sainovic. Upitan kako je moguce da policija u Srbiji jos nije otkrila ko je vlasnik kamiona koji je 3. oktobra uzrokovao udes na Ibarskoj magistrali kada su poginula cetiri funkcionera SPO, on je izrazio nadu da ce to biti otkriveno. "Pravda je spora ali dostizna. Nas je osnovni interes da otkrijemo sta se desilo na Ibarskoj magistrali. To sto vlasnik kamiona nije otkriven, propust je u istraznom postupku i nadamo se da ce to pre ili kasnije biti otkriveno", rekao je Sainovic. Na pitanje zbog cega nakon velikog broja ubistava u Srbiji ministar unutrasnjih poslova nije podneo ostavku, kao sto je njegov kolega u Crnoj Gori Vukasin Maras to ponudio nakon napada na Draskovica, on je rekao da "nema nameru da komentarise unutrasnja pitanja crnogorske policije". On je jos kazao da strucnjaci "vredno rade" na nacrtu Zakona o terorizmu i dodao da ce taj zakon biti potpuno u skladu s pravnim sistemom zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: