MARKOVIC: EKSPLOZIJAMA DOCEKALI KARLU DEL PONTE

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2000.

21:19

Default images
Clan Direkcije Jugoslovenske levice i savezni ministar za telekomunikacije Ivan Markovic ocenio je u cetvrtak, tokom posete Bujanovcu, da je "terorizam u tom gradu uvezen sa onog dela nase zemlje gde je medjunarodna zajednica odlukom Saveta bezbednosti preuzela obavezu da zastiti deo jugoslovenske teritorije". Markovic je Bujanovac posetio sa delegacijom levice u kojoj su bili savezni ministri Borislav Vukovic i Bratislava Morina. Prema Markovicevim recima, civilna misija Ujedinjenih nacija i Kfor podsticu terorizam. Markovic je izjavio da je glavni tuzilac Haskog suda Karla Del ponte "dosla da organizuje svoje prijatelje teroriste da deluju protiv Jugoslavije". Karla Del Ponte "predstavlja Ameriku, olicenje medjunarodnog terorizma, olicenje onih koji vode kampanju protiv suverene Jugoslavije", rekao je Markovic. Povodom eksplozija bombi u Bujanovcu, Markovic je izjavio: "Zgrada je demolirana i to je klasican primer, udzbenicki i skolski, teroristickog napada na simbol drzave. Ovde je Skupstina opstine u kojoj je na vlasti JUL bila meta teroristickog napada".

Jedan od predvodnika naoruzane grupe Albanaca u bujanovackom selu Dobrosin na administrativnoj granici juzne Srbije i Kosova odbacio je optuzbe da je njegova grupa odgovorna za bombaske napade u Bujanovcu i Presevu. "Sve nase aktivnosti su defanzivne, sto ne znaci da u buducnosti necemo promeniti taktiku", rekao je u razgovoru za agenciju Asosiejted pres Albanac koji se predstavio samo kao komandant Bajram. Clan Izvrsnog odbora SPS-a Nikola Sainovic optuzio je OVK i americku administraciju za eksplozije u Bujanovcu i Presevu. To potvrdjuje neposrednu odgovornost americke administacije za nastavak nasilja na Kosovu i Metohiji", rekao je Sainovic na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: