Kurc: Da Srbija što pre uđe u EU

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc izjavio je da je njegova zemlja uvek davala podršku Srbiji i da želi da ona što pre uđe u Evropsku uniju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 13.02.2014.

22:13

Default images

"Perspektiva pristupanja Uniji uvek je bila podsticaj za reforme koje treba da se izvrše u zemljama kandidatima za članstvo", rekao je Kurc za Večernje novosti i dodao da će Austrija nastaviti da podržava Srbiju na putu ka punopravnom članstvu u evropskoj porodici.

Govoreći o simbolici koja proističe iz činjenice da je Srbija počela pregovore sa Evropskom unijom na godišnjicu Prvog svetskog rata, Kurc je rekao da je zaista simbolično što se to sve poklopilo sa stogodišnjicom početka tog velikog sukoba.

"Zaista je simbolično to što se sve poklopilo sa stogodišnjicom početka Prvog svetskog rata. Ali, imamo jaku naklonost prema Srbiji, ne samo zbog naše istorije, već i zbog međusobne ekonomske saradnje i, takođe, zbog naših građana. Mnogo ljudi iz Srbije živi u Austriji, a takođe i dosta Austrijanaca posluje sa Srbijom", rekao je on.

Kurc je izrazio nadu da će Srbija postati deo EU što je pre moguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: