Sumnjivi paketi u vojnim centrima

Sedam "sumnjivih paketa" stiglo je na adrese vojnih centara za regrutaciju u Engleskoj sa eksplozivnim napravima male snage, saopštila je danas.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2014.

21:16

Default images

"Sedam sumnjivih paketa su identifikovani pošto su sadržali male, ali potencijalno opasne naprave koje su nosile obeležja severnoirskog terorizma. S njima se sada bezbedno bavi policija i jedinice za demontiranje bombi", navela je portparolka iz kancelarije britanskog premijera Dejvida Kamerona u pisanom saopštenju, prenela je agencija Rojters.

Saopštenje iz kancelarije britanskog premijera usledilo je posle sastanka vladinog Kobra odbora za vanredne situacije koji je sazvan pošto je antiteroristička jedinica policije saopštila da su "sumnjivi paketi" pronadjeni u tri vojna centra za regrutaciju širom južne Engleske.

"Sumnjivi paketi" poslati su na adrese vojnih centara u Brajtonu, Oksfordu i Slouu, a pristup centrima i putevi koji su vodili do njih bili zatvoreni, navodi se u saopštenju antiterorostičke jedinice za jugoistok Engleske.

Prema ranijim izveštajima britanske televizije Skaj njuz, radi se o paketima sa funkcionalnim eksplozivom manje razorne moći, a zbog ovih slučajeva, poslata su upozorenja svim britanskim vojnim centrima, kao i poštama, da povećaju opreznost i obrate pažnju na sumnjive pošiljke.

Ranije ove nedelje, slični paketi pronadjeni su na vojnim objektima u Alderšotu, Ridingu i Čatamu.

Irska republikanska armija napustila svoju oružanu borbu 1998. za okončanje britanske kontrole Severne Irske i za ujedinjenje sa Irskoj, ali je Britanska vlada prošlog meseca navela da "teroristi" nastavljaju s planiranjem napada sa "smrtonosnim namerama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: