CAR: Ponovo sukobi, ubijen poslanik

U talasu sukoba i pljački, tokom vikenda u prestonici Centralnoafričke Republike Bangiju, ubijeno je najmanje 11 ljudi, među kojima i poslanik.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.02.2014.

23:50

Default images

Dve osobe su linčovane, a poslanik je upucan s motorcikla u pokretu.

Sukobi između hrišćana i muslimana izbili su u subotu uveče u zapadnom delu grada, gde je više zgrada srušeno, saopštili su svedoci.

Kako prenosi Frans pres, jedan musliman, ubica hrišćanke, linčovan je, njegovo telo je zatim zapaljeno i bačeno ispred zgrade opštine, gde je ostalo do nedelje ujutru.

Još jedan muslimanski civil je ubijen, a ubicu su, pre nego što je uspeo da zapali njegovo telo, ubili pripadnici mirovne misije MISCA iz Ruande.

Ovaj događaj izazvao je bes grupe građana koji su uzvikivali slogane protiv vojnika iz Ruande, za koje su pogrešno zaključili da su muslimani, navodi francuska agencija.

Još petoro ljudi ubijeno je pod nerazjašnjenim okolnostima, tvrde svedoci.

Centralnoafrička Liga za zaštitu ljudskih prava, saopštila je danas da su napadači na motorciklu u pokretu ubili u Bangiju, ispred zgrade opštine, poslanika Žana-Emanuela Nđarua, predstavnika jugoistočnog regiona Haute Koto, kojeg je lokalna vlada optužila za nasilje protiv muslimana u svom distriktu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: