Protesti zbog kontrole interneta

Turska policija upotrebila vodene topove i suzavac, kako bi rasterala više stotina ljudi, koji su u Istanbulu protestovali zbog novih mera kontrole interneta.

Izvor: B92

Subota, 08.02.2014.

23:05

Default images

Nove mere, ako ih odobri predsednik, podrazumevaju da vlasti mogu, za nekoliko sati, da blokiraju određene veb stranice, što opozicija smatra pokušajem vlade da spreči diskusije o korupcijskom skandalu.

Policija je ušla u istanbulsku aveniju Istiklal oklopnim vozilima i vodenim topom rasterivala demonstrante, od kojih su neki nosili transparente i lepili plakate, preneo je Rojters.

Grupe demonstranata odgovorile su bacanjem kamenica i podmetanjem požara, pre nego što su se razbežale u sporedne uličice.

"Korupcija je na sve strane, svuda!", uzvikivali su demonstranti, kao varijaciju slogana korišćenog na antivladinim protestima održanim prošlog leta širom zemlje.

Turske vlasti tvrde da je cilj reforme zakona o Internetu zaštita privatnosti korisnika.

S druge strane, turski premijer Redžep Tajip Erdogan žustro je branio sporni zakon o internetu, tvrdeći da će zbog njega internet biti "slobodniji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: