Erdogan: Internet će biti sigurniji

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan žustro je branio sporni zakon o internetu, tvrdeći da će zbog njega internet biti "slobodniji".

Izvor: B92

Subota, 08.02.2014.

19:45

Default images

"Odredbama novog zakona nije nametnuta apsolutno nikakva cenzura na internetu... Upravo suprotno, zbog njega će on biti sigurniji i slobodniji", rekao je Erdogan u govoru prilikom inauguracije niza urbanih projekata u Istanbulu.

Odbacio je i tvrdnje protivnika zakona da će se privatni podaci korisnika moći davati vlastima na kontrolu. "Nikad, nema govora da se prikupljaju privatni podaci ljudi".

Protivnici novog zakona odmah su od predsednika Abdulaha Guela zatražili da ga ne potvrdi, nego da ga vrati na raspravu u parlament.

Inače, sporni zakon o internetu je u parlamentu izglasan zahvaljujući većini koju Erdoganova stranka AKP ima u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: