Vulin i Šlimberž o izborima na KiM

Ministar Aleksandar Vulin i šef misije OEBS na Kosovu, Žan-Klod Šlimberže razgovarali su o organizaciji glasanja na Kosovu.

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2014.

18:08

Default images

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je saopštila da su Vulin i Šlimberže konstatovali da su usklađeni obostrani napori OEBS i Vlade Srbije uslov uspeha organizovanja izbora i učešća srpske zajednice.

Vulin je ocenio da za organizaciju parlamentarnih izbora, zakazanih za 16. mart, na Kosovu već postoji "odličan model", koji se pokazao uspešnim na izborima 2012. godine.

"Taj model podrazumeva angažovanje OEBS kao statusno neutralne organizacije i rad na terenu osoblja Misije OEBS, koji već poseduju stručnost i iskustvo u organizovanju i praćenju izbora", piše u saopštenju Kancelarije.

Ambasador Šlimberže je potvrdio spremnost Misije OEBS na Kosovu ukoliko se o tome postigne saglasnost.

Šlimberže je naveo da je pitanje rezervisanih mandata za zajednice u kosovskoj skupštini, postalo predmet oštre stranačke rasprave na tamošnjoj političkoj sceni.

Vulin je zatražio da međunarodna zajednica reaguje na pokušaj smanjivanja učešća nacionalnih zajednica u javnom životu i odlučivanju i to u periodu posle postizanja dogovora u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: