Kijev: Klasičnom muzikom na nasilje

Kada su demonstracije u Ukrajini postale nasilne, Markijan Matsek je odlučio da pošalje poruku mira tako što je doneo klavir ispred kordona policije.

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 30.01.2014.

23:44

Default images

On je tako u sred demonstracija počeo da svira klasičnu muziku.

Markijanov klavir, ofarban u boje zastava Ukrajine i Evropske unije, postao je senzacija na Jutjubu i na neki način simbol mirnih demonstracija.

"Doneo sam i ofarbao klavir ispred policije kako bi pokazao duh revolucije, koji je u stvari miroljubiv i koji pokazuje da situaciju želimo rešiti na miran način. Mislim da nije problem s ljudima u skijaškim maskama koji sviraju klavir, jer su ih morali staviti kada je vlada donela zakon kojim je zabranila mirne demonstracije. Ljudi su počeli da koriste Fejsbuk i Tviter jer su bili zabrinuti da domaće društvene mreže kontroliše Rusija. Organizovali smo se na Tviteru kako bi podigli svest o događanjima u Ukrajini, a uključili smo i poznate ličnosti, među kojima je i Ričard Branson", izjavio je Markijan za BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: