Slovenija:Zatvor za bivšeg ministra

Bivši šef slovenačke diplomatije Zoran Taler je osuđen na dve i po godine zatvora i na novčanu kaznu zbog korupcije dok je bio poslanik Evropskog parlamenta.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.01.2014.

20:58

Default images

Taler je upao u zamku engleskog Sandej tajmsa, čiji su se novinari predstavili kao lobisti i za nagradu od 100.000 evra zatražili da utiče na usvajanje zakona u Evropskom parlamentu.

Slovenačka policija je protiv Zorana Talera uložila prijavu, a on se krajem prošle godine nagodio s tužilaštvom.

"Formalno s tom nagodbom priznajem krivicu", izjavio je Taler, koji će kaznu od 15.000 evra dati u korist Pedijatrijske klinike u Ljubljani, a zatvorsku kaznu izdržavati krajem svake nedelje.

Taler pet godina neće imati pravo da se zaposli u nekoj javnoj službi.

"Pre dve godine sam protiv svoje volje uguran u šou Sandej tajmsa u vlasti (Ruperta) Merdoka, a ovim sporazumom ću dobrovoljno izaći iz tog šoa", rekao je Taler.

Zoran Taler danas ne radi nigde, a pored njega su u zamku Sandej tajmsa upala još tri poslanika Evropskog parlamenta - austrijski poslanik kome je viši sud u Austriji poništio četverogodišnju zatvorsku kaznu, rumunski protiv kojeg je podneta optužba i španski protiv kojega nije pokrenuta sudska istraga i koji još sedi u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: