Sirija: Druga tura iznošenja oružja

Međunarodna misija zadužena za iznošenje sirijskog hemijskog oružja iz te zemlje saopštila je danas da je iz Sirije izneta druga količina hemijskog oružja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.01.2014.

17:33

Default images

Zajednička Misija UN i Organizacije za zabranu hemijskog oružja navela je da je hemijsko oružje verifikovano pre nego što je ukrcano na danske i norveške brodove, a zatim izneto iz Sirije.

Kako je navedeno, u pratnji brodova na kojima je hemijsko oružje bili su ratni brodovi Kine, Danske, Norveške i Rusije.

Prva količina sirijskog hemijskog oružja, koja je obuhvatala najopasnije hemikalije, transportovana je iz te zemlje početkom januara.

Prvobitno je bilo predviđeno da ta prva količina bude izneta do 31. decembra 2013. godine, ali je do odlaganja došlo zbog slabog obezbeđenja, loših vremenskih uslova i drugih faktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: