GR:4 miliona € za hvatanje begunaca

Grčka vlada ponudila je rekordnih četiri miliona evra za pomoć u pronalaženju i hvatanju pet odbeglih osoba.

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2014.

23:16

Default images

Među njima je i pripadnik ekstremističke levičarske organizacije "17. novembar" Hristodulosa Ksirosa, koji je početkom meseca pobegao iz zatvora.

Mnogi Grci se pitanju zbog čega je osuđenom pripadniku gerilske grupe bilo dozvoljeno da bez nadzora privremeno napusti zatvor, preneo je Rojters.

Ministar za civilnu zaštitu Nikos Dendijas rekao je danas novinarima da će grčka vlada učiniti sve u okviru ustavnih obaveza da zaštiti državu i građane.

On je rekao da je ponuđena nagrada od milion evra za informaciju koja bi dovela do hapšenja Ksirosa, a isti iznos i za po dvojicu pripadnika jedne druge anarhističke grupe, Revolucionarne borbe.

Policija je saopštila da je milion evra ponuđeno za dvoje begunaca koji su pucali i ubili dvojicu mladih pripadnika ultradesničkarske partije Zlatna zora, ispred kancelarija te stranke u Atini prošlog novembra.

Što se tiče Hristodulosa Ksirosa (56) on je pobegao 7. januara sa odsluženja šest doživotnih zatvorskih kazni tokom boravka na odobrenom novogodišnjem odsustvu.

Ministarstvo pravde je saopštilo da posle ovog incidenta preispituje odredbe o odsustvu iz zatvora.

Ksiros je osuđen 2003. godine, sa još svoja dva brata, zbog umešanosti u seriji bombaških napada i ubistava, podseća AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: