Kosovo uvelo vize za građane BiH

Kosovska vlada usvojila je danas predlog za uvođenje viza za državljane Bosne i Hercegovine, objavio je portal "Preš RS".

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2014.

17:42

Default images

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je "Kosovo od danas i zvanično odobrilo uvođenje viza za državljane Bosne i Hercegovine".

"Nakon što BiH nije ukinula vize za naše građane, vlada Kosova je donela odluku i reciprocitetom uvela vizni režim za državljane BiH", napisao je Hodžaj na svom nalogu na Tviteru.

Kosovska vlada odlučila je u decembru prošle godine da uvede vize za državljane zemalja koje nisu priznale njenu jednostrano proglašenu nezavisnost.

Osim Srbije, BiH je jedina zemlja u regionu koja nije priznala nezavisnost Kosova.

List podseća na to da pojedini političari u BiH upozoravaju da bi uvođenje viza za državljane BiH moglo da se odrazi na trgovinsku razmenu.

Radio Slobodna Evropa preneo je da će državljani BiH po vize za ulazak na Kosovo morati da putuju u Skoplje, kao i da su uslovi za njihovo dobijanje rigorozni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: