Naplatili milion dinara kazni

U prvih 15 dana januara Komunalna policija u Beogradu je uličnim prodavcima izrekla 185 kazni u ukupnom iznosu većem od milion dinara, preneo je Beoinfo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.01.2014.

19:10

Default images

Po rečima načelnika Komunalne policije Slobodana Šolevića, decembra je izrečeno 10.000 kazni zbog nedozvoljene prodaje pirotehničkih sredstava, a tokom cele prošle godine je naplaćeno 40 miliona dinara mandatnih kazni, čak 150 odsto više nego 2012. godini.

"Veliki uspeh je iskorenjivanje ulične prodaje u Bulevaru kralja Aleksandra gde je od 400 lica oduzeta roba i naplaćena višemilionska kazna", kazao je on.

Po planu rada Komunalne policije, koji je nedavno doneo Privremeni organ Beograda, suzbijanje neovlašćene prodaje je najvažniji ovogodišnji zadatak te gradske službe.

Načelnik Šolević je istakao da osnovni cilj nije naplaćivanje kazni, nego uvodjenje komunalnog reda u Beogradu.

Zadaci Komunalne policije su i kontrola parkiranja, poštovanje kućnog reda, zoohigijena, kontrola postavljanja plovnih objekata, funkcionisanje taksi prevoza, provera čišćenje snega i leda, sprečavanje bespravne gradnje objekata i provera obezbedjivanja gradilišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: