Tuča u ukrajinskom parlamentu

U parlamentu Ukrajine je izbila tuča tokom rasprave o usvajanju državnog budžeta za 2014. u kojoj je jedan od poslanika vladajuće partije zadobio povrede glave.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2014.

20:39

Default images

Policija je pokrenula dve krivične istrage zbog događaja koji su se danas odigrali u Vrhovnoj radi, rečeno je iz pres službe kancelarije državnog tužioca Ukrajine agenciji Ukrinform.

Istrage su pokrenute protiv nepoznatih osoba zbog napada na predsedavajućeg parlamenta Voldimira Ribaka i prvog zamenika Ihora Kaletnika, kao i napada na poslanika Partije regiona Volodimira Mališeva, kome su nanete telesne povrede.

Opozicija je danas blokirala govornicu parlamenta kako bi protestovala zbog usvajanja državnog budžeta za 2014. godinu.
Foto: Beta/AP
Tom prilikom došlo je do nekoliko incidenta, u kojima je poslanik Mališev zadobio povredu glave, navela je ukrajinska agencija.

Ukrajinski parlament usvojio je danas, takođe, zakon, kojim se neodobreno postavljanje šatora, bina ili zvučnika na javnim mestima kažnjava novčano do 640 dolara ili 15 dana zatvora.

U Ukrajini od novembra traju protesti nakon iznenadne odluke predsednika Viktora Janukovića da zamrzne veze sa EU i umesto toga se okrene uspostavljanju bližih veza s Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: