Tužila časopis zbog veze sa Olandom

Francuska glumica Žili Gaje tužila je časopis "Kloze" zbog izveštaja da je u ljubavnoj vezi s predsednikom Francuske Fransoa Olandom, saopštio je taj magazin.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.01.2014.

18:36

Default images

Gaje (41) tvrdi da je "Kloze" objavljivanjem takvog izveštaja prekršio zakon o zaštiti privatnosti i traži od časopisa da joj isplati odštetu od 50.000 evra i da plati troškove suđenja u iznosu od 4.000 evra, preneo je AFP.

Ukoliko Gaje bude pobedila na sudu, magazin će morati da na naslovnoj strani objavi sadržaj presude.

"Kloze" je pre nekoliko dana objavio da Oland (59) ima aferu sa Geje i da, navodno, redovno skuterom vozi kroz Pariz kako bi proveo noć s glumicom.

"Oko novogodišnje noći, šef države sa kacigom na glavi pridružio se glumici u njenom stanu, gde je stekao naviku da provede noć", napisao je tabloid na sajtu, postavivši zamagljenu sliku koja bi trebalo da predstavlja Olanda.

Gaje dosad nije javno komentarisala te navode, a Oland je na konferenciji za novinare pre dva dana odbio da odgovori na pitanja o optužbama za aferu, rekavši da "privatna pitanja treba rešavati privatno".

Francuski predsednik je, međutim, ostavio otvorenu mogućnost podnošenja tužbe protiv magazina "Kloze" zbog izveštaja o aferi.

U Francuskoj postoje strogi zakoni o privatnosti, ali tradicija tajnosti privatnog života javnih ličnosti proteklih godina se sve više narušava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: