Kurc se sastaje sa više kolega

Novi ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc naredne nedelje imaće susrete sa više svojih kolega.

Izvor: B92

Subota, 11.01.2014.

23:40

Default images

U cilju ostvarenja svoje namere da do 20. januara, kada se održava sastanak šefova diplomatija EU, upozna većinu svojih kolega, Kurc će u sredu otputovati u Berlin.

Tokom petočasovnog boravka u Berlinu Kurc će se sastati sa šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Sstajnmajerom, kao i zaposlenima u diplomatskom predstavništvu Austrije, kojima će objasniti zašto je došlo do odlaganja upućivanja novog ambasasora.

Naime, za mesto ambasadora u Berlinu planirani Nikolaus Maršik postavljen je za šefa kabineta novom nemačkom ministru inostranih poslova, a ambasador Ralf Šajde, koji je krajem godine trebalo da ode na novu dužnost u Budimpeštu i dalje je primoran da ostane u Berlinu.

Kako je najavljeno u Beču, Kurc želi sa Štajnmajerom da razgovara o EU, temama koje će se naći na dnevnom redu predstojećeg Saveta ministara, među kojima je i dalje širenje Unije na zapadni Balkan.

Takođe, Kurc će se u Berlinu sastati i sa državnim sekretarom za evropska pitanja Mihaelom Rotom i državnim sekretarom za integracije Ajdanom Ezoguzom.

U četvrtak će Kurc posetiti Slovačku, gde će razgovarati sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom, a istog dana u Beču on će primiti svog izraelskog kolegu Avigdora Libermana.

U petak će Kurc razgovorati sa švajcarskim kolegom Didijeom Burkhalterom, koji će u sedištu OEBS predstaviti prioritete predsedavanja svoje zemlje ovom organizacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: