Demaći: Jačanje Albanaca u celini

Adem Demaći, političar sa Kosova, ocenio je da današnja zajednička sednica Vlada Kosova i Albanije predstavlja "vrstu nacionalnog ujedinjenja".

Izvor: Beta

Subota, 11.01.2014.

22:44

Default images

U interviju za dnevnik "Epoka e Re", Demaći je rekao da "imajući u vidu vreme, prostor u kojem živimo i međunarodna kretanja ovo je (zajednička sednica) jedna vrsta nacionalnog ujedinjenja".

On je ocenio da zajednička sednica predstavlja korak ka jačanju dve države i Albanaca u celini.

"Kosovo i Albanija trebalo je da taj korak mnogo ranije da preduzmu, ali je bolje ikada nego nikada. Ja očekujem da se saradnja između dve zemlje nastavi pozitivno u svim oblastima", rekao je Demaći.

On je kazao da se veoma dobro osećao kada je saznao da su se predstavnici dve vlade saglasili da se formira fond za Preševsku dolinu i dodao da "treba pokazati Srbiji da nikada nećemo zaboraviti našu braću i sestre, da im u okviru mogućnosti koje imamo pomognemo. To je za svaku pohvalu".

Vlade Kosova i Albanije su donele odluku o formiranju fonda za Preševsku dolinu i odluku o pomoći u obezbeđivanju potrebnih medicinskih instrumenata za pomoć akušersko-ginekološkom odelenju bolnice u Preševu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: