Tuča u turskom parlamentu (VIDEO)

Poslanici u turskom parlamentu izrazili su neslaganja tokom rasprave o predlogu zakona i - tučom, a u čitavom metežu leteli su i tableti.

Izvor: RTS

Subota, 11.01.2014.

20:53

Default images

Tuča u parlamentu pokazuje koliko je u Turskoj politička scena uzavrela, posle korupcionaškog skandala koji je izbio sredinom decembra.

Sukob je izbio na sastanku skupštinske pravne komisije, povodom nacrta uredbe, kojom se predviđa još veća kontrola izvršne vlasti, odnosno premijera Tajipa Erdogana i njegove stranke nad sudskim sistemom, izveštava Rojters.

Istraga o korupciji predstavlja jedno od najvećih iskušenja jedanaestogodišnje Erdoganove vladavine, na koju je on odgovorio otpuštanjima stotina policijskih službenika i traženjem još većih ovlašćenja.

Erdoganovi protivnici tvrde da je predložena uredba protivustavna.

Zbog korupcije, podsetimo, pritvoreni su poslovni ljudi bliski vladi i sinovi trojice ministara, a stotine policajaca otpuštene ili premeštene na druga radna mesta. Premijer Erdogan je smenio pola vlade.

Danas je na desetine hiljada Turaka protestovalo na ulicama Ankare protiv vlade premijera Redžepa Erdogana. Demonstranti su uzvikivali parole "revolucija će počistiti smeće" i "svi su oni lopovi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: