Sirijsko oružje uništiće Nemačka

Nemačka će na svojoj teritoriji uništiti ostatke sirijskog hemijskog oružja, saopštila su danas nemačka ministarstva odbrane i spoljnih poslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.01.2014.

13:45

Default images

"Na zahtev Organizacije za zabranu hemijskog oružja, vlada je odlučila da Nemačka značajno doprinese uništavanju sirijskog hemijskog oružja", navela su dva ministarstva u svom saopštenju.

Dodaje se da Nemačka ima tehničke kapacitete i značajno iskustvo u uništavanju nus produkata hemijskog oružja.

"Razumno je da naše iskustvo i znanje stavimo da raspolaganje međunarodnoj zajednici i na taj način značajno doprinesemo mirovnom procesu u Siriji", navela je ministarska odbrane Ursula von der Lejen.

Nemačka na taj način nastavlja da pruža podršku međunarodnoj Organizaciji za zabranu hemijskog oružja, kojoj je već dala pet miliona evra, a u Siriju je slala inspektore sa ciljem da se tamo pronađe ta vrsta naoružanja, navela su dva ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: