Igmanska inicijativa pozdravlja sporazum SRJ i Hrvatske

Izvor: B92

Utorak, 24.12.2002.

18:22

Default images
Kopredsednici Igmanske inicijative pozdravili su u utorak potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između SRJ i Hrvatske i "druge pozitivne pomake" u odnosima dveju zemalja. U pismu jugoslovenskoj i hrvatskoj vladi, kopredsednici Igmanske inicijative Aleksandar Popov, Zoran Pusić i Mladen Pandurević pozdravili su potpisivanje sporazuma o Prevlaci i nedavnu najavu premijera Hrvatske Ivice Račana da će vizni režim prema SRJ biti redefinisan. "Potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine predstavlja značajan korak dalje u pravcu normalizacije odnosa u Dejtonskom trouglu, a na istoj liniji je i skorašnja izjava premijera Račana u kojoj se nagoveštava skoro ukidanje ili ublažavanje viznog režima prema SRJ", ocenili su kopredsednici Igmanske inicijative koja okuplja oko 100 nevladinih organizacija iz SRJ, Hrvatske i BiH.

Igmanska inicijativa dobila je ime po putu u Sarajevo koji su preduzeli beogradski intelektualaci na čelu sa pokojnim profesorom Miladinom Životićem, predsednkom Beogradskog kruga nezavisnih intelektualaca, tokom opsade grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: