Rijad: Oland razgovarao sa kraljem

Francuski predsednik Fransoa Oland razgovarao je u Rijadu sa saudijskim kraljem Abdulahom o saradnji dve zemlje, tenzijama u regionu i situaciji u svetu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.12.2013.

20:06

Default images

Saudijski kralj istakao je tokom susreta da su se pozicije dve zemlje u pogledu nekoliko pitanja približile, dok je Oland u intervjuu za saudisjki list "Al Hajat" rekao da Pariz i Rijad dele "volju da rade za mir, bezbednost i stabilnost na Bliskom istoku", javio je AFP.

Jedan član Olandove delegacije, u kojoj su četiri ministra i 30 istaknutih poslovnih ljudi, rekao je da bi francuski predsednik trebalo da se sastane i sa bivšim libanskim premijerom Saadom Haririjem i sirijskim opozicionim liderom Ahmedom Džarbom.

Sastanak sa Haririjem, oštrim kritičarem sirijskog režima, organizovan je pošto je pre dva dana u bombaškom napadu u Bejrutu ubijen njegov blizak saradnik, bivši ministar Mohamad Čatah.

Hariri, sin bivšeg libanskog premijera Rafika koji je ubijen u bombaškom napadu 2005. godine, živi izvan Libana iz bezbednosnih razloga.

Oland će se sastati sa Džarbom pred organizovanje mirovne konferencije o Siriji, koja bi trebalo da se održi 22. januara u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: