Dačić pozvan kod Obame

Na tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu, koji se održava svakog prvog četvrtka u februaru, pozvan je premijer Srbije Ivica Dačić, saznaju Novosti.

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2013.

22:55

Default images

On još nije doneo definitivnu odluku da li će 6. februara prisustvovati skupu, na kojem je počasni govornik američki predsednik Barak Obama i gde se okupljaju visoki zvaničnici iz celog sveta:

"Dobio sam poziv, ali još ne znam da li ću zbog brojnih obaveza moći da prisustvujem Molitvenom doručku", rekao je Dačić za ovaj list.

Prošle godine doručku su prisustvovali i Vladimir Božović, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i funkcioner SNS, i Ljubica Vasić, nedavno razrešena dužnosti pomoćnika šefa diplomatije, ali njima pozivnica još nije stigla. To je slučaj i sa Nenadom Popovićem, potpredsednikom Narodne skupštine i funkcionerom DSS, koji je prethodnih godina dobijao poziv.

Nacionalni molitveni doručak je tradicija stara 60 godina na kojoj se, u zajedničkoj molitvi, okupljaju predsednik SAD, članovi Kongresa, američki političari i gosti iz stotinak zemalja. Ova tradicija počela je u vreme predsednika Dvajta Ajzenhauera 1953.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: