Mnogo urađeno za Kosovo u 2013.

Američka ambasadorka na Kosovu Trejsi En Džejkobson ocenila je da je najznačajniji događaj za Kosovo u 2013. Briselski sporazum.

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2013.

20:41

Default images

Ona je u intervjuu za Radio Kosova, deo javnog servisa RTK, rekla da je u godini koja se završava urađeno mnogo posla.

"Za mene je stvarno veoma značajna činjenica da je bilo mnogo posla na Kosovu, uključujući i one koji su diplomirali u Sjedinjenim Američkim Državama, kako bi dali doprinos dalje razvoju zemlje. Videli smo ceo taj posao uključujući tu i dijalog sa Srbijom i mislimo da je sporazum od 19. aprila bio jedno izvanredno dostignuće. Svakako da ostaje mnogo posla da se uradi na ostvarivanju tog sporazuma," kazala je Dzejkobson.

Prema njenm rečima, to je dokaz da je Kosovo krenulo pravim putem i da je rukovodstvo Kosova u prvi plan stavilo rad i koristi koje građani Kosova imaju dugoročno, a ne kratkoročno.

Američka ambasadorka istakla je i da Kosovo ima obrazovan potencijal, tako da tokom 2014. godine očekuje ekonomski razvoj i nova radna mesta za mlade.

"Mislim da je radna snaga dobro obrazovana i vaspitana i da predstavlja glavni izvor na Kosovu. Dok idemo ka 2014. godini, posebno imajući u vidu dostignuća iz 2013. godine, nadamo se da ćemo videti ekonomski rast i nova radna mesta, upravo za ove mlade ljude. Mi u Američkoj ambasadi u Prištini smo spremni da nastavimo saradnju i da radimo u tom pravcu," kazala je Džjekobson.

Visoku ocenu dala je i lokalnim izborima, za koje je kazala da su se uspešno završili, da su demokratski i slobodno vođeni i ostvareni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: