Ipak protest vozača GSP

Ispred Palate pravde u Beogradu danas je protestovalo oko stotinu vozača GSP zahtevajući strože kazne za napadače na radnike u javnom prevozu.

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2013.

19:15

Default images

Oni su nadležnim organima dali rok od deset dana da ispune njihove zahteve i u suprotnom najavili radikalizaciju protesta.

"Ovo je poziv pravosuđu da u krivičnim postupcima ne mogu da budu minimalne kazne za napadače i one koji oštećuju naša vozila",
rekao je novinarima portparol Saobraćajnog sindikata GSP Aleksandar Jokić.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik sindikata "Evrovozač" Jovan Maljević, vozači zahtevaju direktnu vezu panik tastera, GPS uređaja i video nadzora u vozilima sa nekom od policijskih stanica u gradu.

"Mi u vozilima imamo panik tastere koji ne funkcionišu i to je jedan od propusta Bus plusa", ukazao je Maljević i dodao da u pojedinim vozilima ne radi video nadzor.
Foto: Beta
Demonstranti su na platou ispred Palate pravde razvili transparente svojih sindikata, a vozači autobusa i tramvaja u prolazu su im trubili u znak podrške.

Osim Saobraćajnog sindikata GSP-a i Evrovozača, protest podržavaju i Sindikat vozača, Glavni sindikat, sindikat Solidarnost i sindikat Sloga.

Prema podacima GSP-a u 2013. godini zabeležena su 54 napada na vozače i kontrolore u javnom prevozu.

Poslednji napadi dogodili su se u noći između ponedeljka i utorka, kada je jedan vozač pretučen "bokserom", dok je drugi lakše povređen kada je pucano na autobus koji je bio u pokretu.

Ranije je predstavnik jednog sindikata vozača u GSP "Beograd" kazao da protesta neće biti, dok je drugi tvrdio da protest nije otkazan i da je prijavljen policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: