Morsijevci proglašeni za teroriste

Privremena egipatska vlada proglasila je Muslimansku braću, čiji je član i Mohamed Morsi, "terorističkom organizacijom" i zabranila sve njene aktivnosti.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.12.2013.

17:38

Default images

"Kabinet proglašava Muslimansku braću terorističkom organizacijom", navodi se u saopštenju koje je danas posle sednice vlade pročitao egipatski ministar višeg obrazovanja Hosam Eisa, preneo je AP.

Eisa je dodao da će, u skladu sa tim proglašenjem, krivično goniti one koji pripadaju toj ogranizaciji, koji je finansiraju i promovišu njene aktivnosti.

U međuvremenu se oglasio jedan od lidera egipatskog pokreta Muslimanska braća, Inrahim Munir, kazavši da će ta organizacija nastaviti antivladine proteste, uprkos tome što su je vlasti u Kairu proglasile terorističkom organizacijom i zabranile sve njene aktivnosti.

Munir je, u izjavi koju je dao iz egzila u Londonu, rekao za agenciju Frans pres i da je odluka vlade da Muslimansku braću proglasi terorističkom organizacijom nezakonita.

Muslimanska braća organizuju gotovo svakodnevne proteste otkad je 3. jula sa vlasti svrgnut Morsi.

Privremena egipatska vlada je takođe optužila Muslimansku braću za nedavne terorističke napade u Egiptu, što čelnici te organizacije uporno negiraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: