"Uskoro pregovaramo o koalicijama"

Predsednik SDPS Rasim Ljajić rekao je da će ta stranka sledeće nedelje razgovarati s potencijalnim koalicionim partnerima za izbore u Beogradu.

Izvor: Danas

Ponedeljak, 16.12.2013.

23:58

Default images

''Imamo dve opcije za izbore u Beogradu - da nastupimo samostalno ili u koaliciji već imamo preliminarne sastanke sa nekim strankama, pa ćemo do kraja godine imati jasniji stav, rekao je Ljajić za list Danas.

Ljajić nije želeo da otkriva s kojim partijama razgovara o koaliciji.

Na pitanje da li će možda na eventualnim parlamentarnim izborima njegova stranka nastupiti samostalno, imajući u vidu da su prešli cenzus na Voždovcu, Ljajić ističe da su u SDPS ''realistični'' i da nemaju finansijskih mogućnosti da nastupaju samostalno na republičkom nivou. „Ukoliko i kada budu raspisani parlamentarni izbori, SDPS će sasvim sigurno ići u nekoj koaliciji“, naveo je Ljajić.

Komentarišući rezultat SDPS na lokalnim izborima u nedelju, on je rekao da je „prezadovoljan“ rezultatom, naročito na Voždovcu, gde su išli samostalno.

„SDPS-u, osim nas samih, niko nije davao velike šanse da ćemo preći cenzus. Istraživanja su pokazivala da ćemo imati oko 1,9 ili 2,2 odsto glasova. Toliko o istraživačima javnog mnjenja... Imali smo dobru organizaciju na Voždovcu, nenametljivu i pristojnu kampanju bez grandioznih obećanja“, objasnio je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: