Kristijan Golubović na slobodi

Aleksandar Kristijan Golubović pušten je danas iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u kome je proveo skoro četiri godine i braniće se sa slobode.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.12.2013.

21:15

Default images

Ovo je Tanjugu potvrđeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Golubović je pušten shodno odluci Apelacionog suda u Beogradu, koji je preinačio rešenje o produženju pritvora Višeg suda u Beogradu, koji mu sudi za optužbe za trgovinu drogom.

Golubović je u pritvoru bio od hapšenja 16. januara 2010. godine.

Viši sud u Beogradu zakazao je za 15. januar izlaganje završnih reči na ponovljenom suđenju Goluboviću i pripadnicima njegove grupe zbog optužbi da su trgovali drogom. Glavni pretres je okončan 10. decembra.

Nakon završnih reči tužilaštva i odbrane sud će zakazati izricanje druge provostepene presude, pošto mu je prvu, kojom je bio osuđen na ukupno sedam godina zatvora, Apelacioni sud ranije ukinuo i naložio da se suđenje ponovi.

Od početka procesa Golubović negira da je ikada trgovao drogom i tvrdio da je on poznat kao borac protiv narkotika.

Golubović je optužen za organizovanje grupe koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara 2010. na području Novog Pazara i Beograda, a uhapšen ispred Crkve svetog Marka u Beogradu 16. januara 2010. kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina.

Odlukom Apelacionog suda iz februara prošle godine Golubovićeva majka Milanka i Uroš Vuković su pravosnažno oslobođeni optužbi, dok je deo prvostepene presude kojom je Golubović i još trojica njegovih saradnika osuđeno na višegodišnje kazne zatvora ukinut a predmet je vraćen na novo suđenje.

Na optuženičkoj klupi osim Golubovića su Safet Ibrović, Mirsad Fujaljkić i Ferat Skenderovski.

Ukinutom presudom Golubović je bio osuđen na ukupno sedam i po godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i trgovine heroinom.

Apelacioni sud je međutim potvrdio deo presude kojom je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i pravosnažno ga osudio na dve godine i tri meseca zatvora, a za drogu je naložio da se suđenje ponovi.

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Žeravića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: